STONI TENIS

Stoni tenis je član porodice paraolimpijskih sportova od prvih Paraolimpijskih igara održanih u Rimu 1960. godine.

Takmičenja u stonom tenisu se odvijaju u kolicima i u stojećem stavu, a takmiče se, zasebno, žene i muškarci razvrstani u 11 klasa: od 1. do 5. su takmičari u kolicima, od 6. do 10. takmičari koji se takmiče u stojećem stavu, a klasa 11 su osobe sa mentalnim oštećenjima.Takmičenja su u singlu, dublu i u konkurenciji timova. Takmičenja se izvode prema pravilima koja su neznatno modifikovana u odnosu na pravila Međunarodne stonoteniske federacije (ITTF): osnovne razlike su u načinu servisa, dodirivanju stola rukom u kojoj nije reket, veličini ringa i upotrebi kolica.

Telo koje rukovodi stonim tenisom je Međunarodna stonoteniska federacija (ITTF). Danas se stoni tenis igra u 104 zemlje sveta.

STK OSI 'SPIN'

Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom „Spin“ Novi Sad osnovan je 18.02.1999. godine u Novom Sadu. Od osnivanja do danas klub beleži pozitivan rast i stasava u ozbiljnu sportsku organizaciju. Klub danas broji 24 člana. Za nepune dve decenije klub je ostvario zavidne rezultate. Konsantnim radom  i usavršavanjem uz sportske stručnjake i talentovane igrače klub se dokazuje kako na domaćim tako i na međunarodnim takmičenjima.  Nekoliko članova kuba su nosioci brojnih priznanja među kojima su Spartakova nagrada, Majska nagrada i druge. Vazno je istaći da je Borislava Perić Ranković proglašena za sportiskinju sveta. Klub je više godina za redom proglašavan za najuspešniji u svim kategorijama od strane Stonoteniskog Saveza osoba sa invaliditetom Srbije. 2016 godine klub je dobio dve prestižne nagrade SPARTAKOVU I VIHOR nagradu

Na šest ekipnih državnih prvenstava, koliko je do sada održano, klub je ostvario sledeće rezultate:

SPIN - Kratka biografija i postignuti rezultati


Foto galerija SPIN 

STONOTENISKI KLUB INVALIDA ZRENJANINA 'K2'

Stonoteniski klub invalida Zrenjanina K2 osnovan je 2007. godine. Osnivaci su Goran Perlic i Nenad Krbavac. Cilj otvaranja je unapredjenje kvaliteta zivota osoba s invaliditetom i njihova inkluzija u udrustvo. Osnivanje kluba je bio jedini nacin da se osobama sa invaliditetom omoguci aktivno treniranje i bavljenje ovim sportom. Od 2007.godine do danas klub ucestvuje na svim turnirima i drzavnim prvenstvima u nasoj zemlji gde je osvojeno mnogo nagrada i priznanja. Klub trenutno ima 15 aktivnih igraca (osoba sa invaliditetom) koji redovno treniraju. Klub ima dva profesinalna trenera.

Foto galerija K2 

VESTI I AKTUELNOSTI:

Poštovani posetioci,
na stranici VESTI ćete uvek moći pročitati najnovije vesti i aktuelnosti koje se tiču kako rada Saveza tako i događaja vezanih sa sportska takmičenja i delatnosti klubova članova Saveza.

Partneri Saveza

TOP